Advertisement

Megvan az új rekord

Megjelenés dátuma: 2007. szeptember 18. 04:28.00 Szerző: Varga Nóra Szombathely –

A Magyar Snapszer Szövetség csapatban és egyéniben is megdöntötte a folyamatos kártyázás magyarországi rekordját. Felállították az új magyar csúcsot, megállás nélkül 25 órát játszottak. A Magyar Snapszer Szövetség versenyzői és vezetői kísérletet tettek a leghosszabb magyar kártyajáték rekordjának megdöntésére.

A rendezvénynek a szombathelyi Park Hotel Pelikán adott otthont. – Az eredeti elképzelések szerint a kártyások 48 órán keresztül snapszeroztak volna megállás nélkül – tudtuk meg Harkai Norbert főszervezőtől.
Nyolcan vágtak bele a rekordkísérletbe, de a szabályok félreértelmezése miatt nem tudták a 48 órát vállalni. Nem egyeztek az álláspontok, hogy mind a nyolc játékosnak folyamatosan kártyáznia kell-e. A szabályok szerint a rekord úgy hitelesíthető, hogy megállás nélkül kártyáznak a játékosok. Így ketten vállalták a maratoni játszmát.
A kísérlet résztvevői vasárnap délelőtt tizenegy órakor ültek asztalhoz, és tegnap délután álltak fel. A Magyar Ulti Szövetség tavaly januárban felállított 24 órás rekordját sikerült a vasi kártyásoknak megdönteni. Soronics Gáborné, Zsuzsa és Kovács Szabolcs múlta felül az akkori eredményt. A fő cél, hogy a jövőben a Guinness-rekordot megdöntsék, amely valamivel több, mint 73 óra.
Szeretnék megmutatni, hogy Magyarországon élnek a legkitartóbb kártyások. A világrekord teljesítése hosszadalmas folyamat, akkreditáció szükséges hozzá. A szervező szerint talán jövőre sikerül belevágniuk. Táncsics Péter, a 2005-ben alakult Magyar Snapszer Szövetség elnöke elmondta: a leghosszabb magyar kártyajáték rekordját sikerült megdönteniük. A kitűzött cél 48 óra volt, ezt sajnos technikai okok miatt nem tudták teljesíteni. A rekordkísérletben részt vevő Zsuzsa és Szabolcs óránként öt percet pihenhetett, és ellenőr figyelte a játszmákat. Végül 212 lejátszott játszma után Kovács Szabolcs megdöntötte a leghosszabb magyar egyéni kártyajáték kategória rekordját.
A Magyar Snapszer Szövetség pedig a leghosszabb csapat kártyajáték eddigi rekordját múlta felül. Vasárnap kicsit fáradtan kezdődött a rekordkísérlet, de hamar belejöttek a játékosok. Az elnök szerint a snapszer pörgős és változatos játék, a rekorderek nemcsak az idővel vették fel a harcot, hanem egymással is. Minden egyes parti komoly jelentőséggel bírt, regisztráltak minden eredményt. A résztvevők elmondása szerint az éjszakai órák voltak a legkellemesebbek, mert a mindennapos edzések legtöbbször belenyúlnak az éjszakába. Furcsa volt, hogy reggel, amikor felkelt a nap, a kártya még mindig a kezükben volt. A rekordkísérlet órái jó hangulatban teltek. Egy játszma hét nyert mérkőzésig tart, ha sikerült 7:0-ra hozni a játszmát, akkor a vesztesnek bukfencezni kellett, vagy a szék alatt átbújni. Amikor alábbhagyott a lelkesedés, egy-egy bukfenc feldobta a hangulatot. A két rekorderrel a huszonnegyedik lejátszott óra végén, az ötperces szünetben beszélgettünk. Soronics Gáborné egyáltalán nem tűnt fáradtnak, elmondása szerint a sok ülés sem viselte meg, mert edzésben van , könyvelőként egész nap az íróasztal mögött ül. Zsuzsát a nagyapja tanította meg kártyázni, amióta az eszét tudja, játszik. Tud römizni, kanasztázni, pókerezni, és természetesen snapszerozni is. Éjjel fél négykor volt a holtpont, de kávézott, és sikerült a nehéz perceket átvészelnie. A rekorder hölgy az átkártyázott 24 óra után sem tűnt fáradtnak, az utolsó játszma után pedig nem pihenni, hanem dolgozni ment. Kovács Szabolcs számára is voltak nehéz pillanatok. Mivel Zsuzsa kicsit lassabban kártyázik, mint ő, ezért nehéz volt a játék ritmusát felvennie. A legnehezebb perceket úgy sikerült átvészelni, hogy folyamatosan cukkolta és ugratta ellenfelét. Szabolcs kicsi gyermek korától kártyázik. Naponta közel tíz órát játszik, így sikerül folyamatosan edzésben maradnia.

  • Megvan az új rekord bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • 12345 (-)
    Loading...
  • 1198 Megtekintés

Szólj hozzá

A hozzászólások lezárva.