Advertisement

Erőviszonyok

Kedves Olvasó!

 

A következőkben kísérletet teszek arra, hogy elkalauzoljam a VI. Magyar Snapszer Bajnokság év végi döntőjének mezőnyébe, ismertessem a TOP 14 játékost, akik egyenes ágon jutottak a versenybe az éves ranglistás helyezésük alapján és esetleg esélyeket is latolgassak.

 

14. Tahinn Péter: körmendi játékosunknak kétségtelenül van esze a kártyához, mivel a snapszert és a pókert is magas színvonalon űzi. Gyengesége lehet viszont, hogy hidegvérét sokszor nem képes megőrizni, ha éppen vesztésre áll vagy rossz lapjai jönnek, akár még fel is adja a partit a vége előtt.

 

13. Nagy Martin: a mezőny legfiatalabb tagját fedezhetjük fel személyében. Első döntője, itt az alkalom, hogy megmutathassa a veteránoknak, hogy van benne potenciál és még ilyen hosszú távon is képes versenybe szállni velük.

 

12. Németh Miklós: ismét egy körmendi játékosról beszélhetünk, akit csak „Mixi”-ként ismernek snapszeres berkekben. Döntőből még nem büszkélkedhet eredménnyel, de most bizonyíthat!

 

11. Soronics Gáborné: a döntő egyetlen női tagja Szombathelyről. Tudni kell róla, hogy a hosszú táv nem hogy nem rémíti el, hanem még egy Guinness Rekord is a nevéhez fűződik, 25 órán keresztül snapszerezett, és mikor felállt az asztaltól a végén, akkor sem azért tette ezt, mert 10 percen belül aludni akart már, hanem mert dolgozni ment! Aznap bevallása szerint 40 órán keresztül volt ébren egyhuzamban. Férfiak, fel lehet kötni a gatyát!

 

10. Peszlen Tamás: az egyik röjtökmuzsaji „betyár”. Ő ad otthont a döntőnek, vendéglátása kiváló. Játéka kimondottan pontos és megfontolt, nem véletlen, hogy az előző évek döntőiről már van egy 4. és egy 2. helye.

 

9. Szabó Gábor: a másik röjtöki „betyár”. A tavalyi döntőben 3. helyet ért el és az azelőtti években is jó eredményei voltak, feltétlenül számolni kell vele.

 

8. Lendvay Albert: a legmesszebbről, Demjénből, Eger mellől érkező játékosunk. A listán elfoglalt helye véletlenül se tévessze meg az olvasót, mivel a távolság miatt csak néhány versenyen volt idén, viszont azokon kiválóan szerepelt. Könnyen felismerhető lendületes, dinamikus játékáról; pontosságát viszont még ilyen tempó mellett is meg tudja őrizni. 2., 3. és 4. helyezést is elért már a fináléban.

 

7. Bokor László: Kőszegről származik, szerepelt már döntőben, de kimagasló eredményt még nem ért el. Itt a lehetőség számára, hogy bizonyítson.

 

6. Táncsics Péter: a Magyar Snapszer Szövetség elnöke, többszörös címvédő magyar bajnok, kiemelkedő kártyás, szintén Kőszegről. Idén csak a 6. helyre került, viszont egy fontos év eleji versenyen csak lebonyolító szerepet töltött be, ahol sok ponttól esett el. Ezen kívül attól függetlenül, hogy mostanában nincs az éves ranglisták legelején, a döntőre valahogy mindig összeszedi magát, és rendre meg is nyeri. Idén vajon sikerül valakinek elhódítani a bajnoki címet?

 

5. Bellovits Márk: lukácsházi születésű fiatalember, aki a veszprémi Pannon Egyetem hallgatója. Már több éve a mezőny élvonalában elismert versenyző. Tavaly is egészen a döntő döntőjéig menetelt, ott is csak Táncsics Péter tudta megállítani. Fiatal kora ellenére már szerzett tapasztalatot bőven és széleskörű tudása alakult ki a snapszerről.

 

4. Szarvas Dénes: idén sok jó teljesítményének köszönheti, hogy a ranglistán ennyire elöl helyezkedik el kisvárdai versenyzőnk. Az ezelőtti években a döntőbe sem került be, na de akkor mi ez az idei fellendülés részéről? Szerencséje volt a versenyeken, esetleg a játéka fejlődött ennyit? Most bizonyíthat!

 

3. Horváth Dániel: magamról mit is írhatnék…Szombathelyen lakom, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója vagyok. Az előző évi ranglistán első helyen végeztem, idén is sikerült azért összekaparintanom pontokat több jó eredménnyel, viszont egyvalami még hiányzik: év végi döntőből még nincs jó eredményem, a negyeddöntőig szoktam eljutni, remélem az idei lesz az én évem, mindenesetre igyekszem minél jobb eredményt elérni.

 

2. Németh Sándor: tősgyökeres kőszegi, snapszeresek által csak „Nyomi”-ként ismert. Játékunkban már-már legendává növi ki magát. Több, mint 50 éve snapszerezik, és még mindig olyan magas színvonalon teszi ezt, hogy a ranglista 2. helyére került. Aki lebecsülné kora vagy esetleg barátságos stílusa miatt, nagyot hibázik. Eddig a 3. a legjobb helyezése, de az eddigi összes évben a döntő szereplője és esélyese volt. A legtöbb helyzetben már szinte reflexből játszik, kiváló intuícióval rendelkezik.

 

1. Földvárszki István: szombathelyi játékos, aki az idei ranglistát és versenyeket egyértelműen dominálva jutott el az 1. helyig, a tavalyi éves ranglistán is csak 1-gyel rosszabb, 2. helyen végzett. A döntőkben viszont mintha rendre alulteljesítene a tudásához képest. Pont rossz lapjárást fog ki a fontos partikban vagy a tétszituáció miatt van ez? Idén megmutathatja, hogy mennyire jó játékos, és ki tudja, lehet ezúttal a döntőt is dominálni fogja.

 

Izgalmas versenynek ígérkezik az idei döntő is. Ezen a szinten a snapszert már nem csupán játéknak, hanem sportnak is érdemes nevezni. A sok órán tartó játék során az állóképesség is nagy szerepet kap majd. Jó lapjárást és sok sikert kívánok a versenyzőknek!

  • Erőviszonyok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
  • 12345 (1 szavazat, átlag: 5,00 / 5)
    Loading...
  • 486 Megtekintés

Szólj hozzá

A hozzászólások lezárva.